Portfolio TitleAnd Some Other Info Here

Omar's verhaal

Omar (14) weet al sinds zijn achtste dat hij jongens leuker vindt dan meisjes, maar durfde het daar nooit over te hebben. Sinds kort is hij lid geworden van Jong&Out en heeft al een aantal vrienden gemaakt. Het lijkt hem leuk om binnenkort eens naar een meeting te gaan en andere jongeren te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten.

Sinds Omar echt weet dat hij homo is, heeft hij veel vragen. De meeste vragen kan hij in gesprekken met zijn nieuwe vrienden bespreken, zoals hoe je uit de kast kan komen voor je ouders. Dat lijkt Omar wel moeilijk omdat zijn ouders nogal religieus zijn. Tegelijkertijd wordt hij op school best wel gepest. Hij doet net alsof het hem niks doet, maar als iedereen je de hele dag met ‘Hé, vieze homo’ aanspreekt, dan doet dat toch wel wat met je. Op school heeft Omar dan ook geen vrienden.

Het liefst zou Omar willen dat de school iets met het onderwerp zou doen. Op Jong&Out hoort hij van de GSA en over voorlichtingslessen. Die zijn er allebei niet op zijn school. Wel respectlessen, maar die gaan meestal over culturele achtergronden of over mensen met handicaps en niet over homoseksualiteit Hij heeft geen idee hoe hij het zou moeten aanpakken. Omar voelt zich onzichtbaar op school. Niet begrepen. Niet gehoord. In een opwelling heeft hij de Roze Olifant een bericht gestuurd.

Iemand van de Roze Olifant heeft hem toen een bericht teruggestuurd en het heeft Omar wel even wat moed gekost om dat bericht weer te beantwoorden. Zo werd hem gevraagd of hij anoniem wilde blijven en of de Roze Olifant voor hem contact mocht opnemen met zijn school. Dat was best heftig. Zo onaardig waren de docenten nu ook weer niet.

Maar uiteindelijk bedacht Omar dat hij nog zeker drie jaar op deze school zou moeten blijven. En wie niet waagt die niet wint. Maar hij wilde niet dat iemand wist dat hij aan de bel had getrokken. Een paar dagen later kreeg hij een mailtje dat de Roze Olifant contact had gehad met zijn school. Hoewel het contact niet gemakkelijk was geweest, had de rector wel naar de mensen van de Roze Olifant geluisterd en belooft het onderwerp op de agenda te zetten.

Inmiddels is Omar naar een Jong&Out meeting geweest waar hij een ontzettend leuke jongen is tegengekomen die hem een goed gevoel geeft. En het gekke is, dat hij het idee heeft een stuk minder gepest te worden.

 

Ga naar het contactformulier
Ga naar Jong&Out