Portfolio TitleAnd Some Other Info Here

Thomas' verhaal

Thomas (13) heeft een zusje en twee moeders. Hij merkt dat vrienden het soms raar vinden dat hij alleen maar moeders heeft, maar de meeste zijn daar inmiddels aan gewend. Zelf heeft hij niet de behoefte om er een punt van te maken bij zijn klasgenoten, maar het stoort hem wel dat er altijd een rare sfeer ontstaat als het over lesbische vrouwen gaat.

Sinds kort is er een meisje uit een hoger jaar uit de kast gekomen en een aantal leerlingen doet daar heel vervelend over. Ook bij Thomas in de klas wordt er over haar geroddeld. Thomas irriteert zich hier mateloos aan, maar is eigenlijk ook te verlegen om het voor haar op te nemen.

Op aanraden van zijn moeders schrijft Thomas de Roze Olifant een mailtje. Uit het contact van de Roze Olifant met de school blijkt dat de schoolleiding heel erg schrikt van het verhaal van Thomas.  Homoseksualiteit is de normaalste zaak van de wereld en het was nooit eerder een issue op school.  De rector zelf is lesbisch en ook zijn er een aantal docenten op school open homo. Niemand die daar raar over doet, dachten ze.

Na het contact met de Roze Olifant zijn een aantal docenten een GSA begonnen op Thomas zijn school. Het meisje uit het hogere jaar heeft zich inmiddels aangesloten, net als een aantal klasgenoten van Thomas. Thomas zelf heeft niet zo’n behoefte om zich in te zetten, maar hij is blij dat er nu een groep op school is die het opneemt voor lesbo’s, homo’s, bi’s en/of transgenders. De eerste Paarse Vrijdag bij hem op school was een doorslaand succes. Meer dan 60 procent van alle leerlingen en docenten droegen paars die dag. Hijzelf uiteraard ook. En zijn moeders zijn ontzettend trots op hem.

 

Ga naar het contactformulier
Ga naar GSA